Categories: Internet Marketing

Hoe kun je lokale SEO inzetten

Over Lokale SEO bestaan veel misverstanden. Zo zijn er websites die volstaan met pagina’s waarvan de content exact hetzelfde is, alleen de plaatsnamen zijn anders. In plaats van goede lokale vindbaarheid, krijgt zo’n website vaak het tegenovergestelde resultaat. Maar hoe zet je lokale SEO dan wel op de juiste manier in? Daarvoor zullen we je een aantal waardevolle tips geven. Lees dus snel verder. Je zult al snel inzien wat de toegevoegde waarde van SEO kan zijn!

Registreer je bij Google mijn bedrijf

Door je organisatie bij Google mijn bedrijf te registeren, wordt je beter zichtbaar in de zoekresultaten wanneer iemand in Google op jouw bedrijfsnaam zoekt. Ook kan jouw bedrijf worden getoond bij het intypen van bepaalde zoekopdrachten zoals bijvoorbeeld ‘bakkerij Den Haag’. Doordat je adresgegevens bij Google bekend zijn kan de zoekmachine jouw bedrijf aan lokale zoekopdrachten koppelen en op die manier kun je met nieuwe klant in contact komen.

Maak een pagina voor iedere vestiging die je beheert

Wanneer je een bedrijf hebt met meerdere fysieke vestigingen is het aan te raden om voor iedere vestiging een aparte webpagina op je website aan te maken. Op die manier wordt je vindbaarheid in diverse plaatsen in Nederland verbeterd. Belangrijk is wel dat iedere webpagina die over een plaats gaat unieke content heeft zodat je voorkomt dat je duplicate content op je website krijgt.

Zorg voor Google reviews

Wanneer je bedrijf Google reviews heeft schept dat niet alleen vertrouwen, maar heb je ook kans dat je hoger in de lokale zoekresultaten komt. Vergeet dus niet om in je SEO strategie op te nemen dat je standaard aan klanten vraagt om een review achter te laten.

Zorg voor lokale inkomende links

Door ervoor te zorgen dat je uit de regio waarin je actief bent links van andere websites krijgt, zal je positie in de zoekmachines beginnen te stijgen. Een voorbeeld van links die lokaal zijn, zijn onder andere persberichten op lokale nieuwswebsites en links vanaf andere bedrijven die lokaal opereren. Vergeet ook niet om je aan te melden bij lokale bedrijfsgidsen.

Door de besproken tips uit te voeren zal je merken dat je lokale vindbaarheid beter wordt. Besef wel dat je posities in de zoekmachines ook afhankelijk zijn van de online activiteiten van jouw concurrenten. Zijn die erg actief? Dan moet jij er nog een schepje bovenop doen.

Succes!

Digi blogger

Share
Published by
Digi blogger

Recent Posts

SEO: Content anno 2022 nog steeds king?

SEO bestaat uit meerdere verschillende gebieden. Zo zijn er technische aspecten van een site, content…

2 jaar ago

iPhone X scherm vervangen

iPhone x scherm vervangen door iPhone Reparatie Shop. En kapot iPhone x scherm is lelijk,…

6 jaar ago

EPC nodig voor Antwerpen?

Hebt u een EPC of elektriciteitskeuring nodig voor een woning te Antwerpen? Indien u uw…

6 jaar ago

Makkelijk gevonden worden door slim gebruik van SEO-teksten

Je bent ergens van op de hoogte, of bezit een bepaalde kennis die andere mensen…

6 jaar ago

GSM reparatie: supersnel bij New Phone Repair

U bent in het bezit van het nieuwste model GSM, en daar bent u zuinig…

6 jaar ago

Snel een nieuw logo

Het voeren van een uniek, eigentijds logo is een erg belangrijk onderdeel om je bedrijf…

6 jaar ago