Categories: Internet Marketing

SEO: Content anno 2022 nog steeds king?

SEO bestaat uit meerdere verschillende gebieden. Zo zijn er technische aspecten van een site, content en uiteindelijke linkbuilding. Hetgeen wat al tijden een top priority is, is de content van de sites. Met het advies en de hulp van een SEO bureau kan iedereen ervoor zorgen dat dit allemaal helemaal perfect geregeld is en optimaal is voor latere linkbuilding. Wanneer een site namelijk slechts half in orde is zal de linkbuilding veel minder effectief en nuttig zijn.

Site optimalisatie begint bij de techniek

Een site dient technisch in orde te wezen als deze goed gevonden moet kunnen worden in zoekmachines. Dit betekend dat de structuur van de site goed moet wezen. Het menu moet dus niet te ingewikkeld of groot zijn en er moeten onderlinge links aanwezig zijn van pagina naar pagina. Belangrijk aan deze links is natuurlijk wel dat ze werken. Want een link naar een defecte pagina zorgt voor een onnodige 404 fout. Deze fouten wil je natuurlijk te aller tijde voorkomen want deze hebben een behoorlijke negatieve impact op de site.

Het uitermate grote belang van de content van sites

Iedere SEO specialist zou hetzelfde zeggen. Zorg dat de content van de website goed is. Maar waarom is de content nu eigenlijk zo van belang? Iedere website valt en staat eigenlijk bij de content die erop te vinden is. Dit is namelijk de informatie die geanalyseerd wordt en daarmee wordt bepaald hoe hoog of laag een site in Google dient te staan. Veel informatie die op zoekmachines te vinden is komt eigenlijk direct van de content van websites af. Wanneer er bijvoorbeeld een “faq” sectie te vinden is in de zoekresultaten dan zijn de antwoorden veelal segmenten van een pagina van een “willekeurige” website. Je zult daarom ook wel zien dat een SEO bureau vaak aan zal raden om pagina’s en teksten zo te schrijven dat zoekmachines hier gemakkelijk de juiste informatie uit kan halen. Zo heb je meer kans om hoog in de resultaten te verschijnen.

De opkomende relevantie van video’s en animaties

Steeds vaker komt het voor dat zoekmachines naast foto’s ook video’s of animaties toont. Dit is dus zeker een aspect van de content wat tegenwoordig steeds interessanter wordt om in te verdiepen. Nou is het natuurlijk geen goed idee om iedere pagina op de site te vullen met video’s en animaties, dit zal namelijk veelal averechts werken. Dit komt doordat er een goede balans moet wezen tussen tekst, afbeeldingen, video’s en andere site vulling. Al deze tips kan je bundelen en gebruiken, maar voor echt advies op maat is een SEO specialist altijd aan te raden.

admin

Onze 'SEO' websiteteksten komen altijd tot stand in samenspraak en overleg met de klant. Wij willen uw product en doelgroep kennen. Hoe spreken wij uw klant aan? Welke woordcombinaties zijn belangrijk? Uw klant nieuwsgierig maken, informeren, triggeren en aanzetten tot actie is ons gezamenlijke doel.

Share
Published by
admin

Recent Posts

iPhone X scherm vervangen

iPhone x scherm vervangen door iPhone Reparatie Shop. En kapot iPhone x scherm is lelijk,…

6 jaar ago

EPC nodig voor Antwerpen?

Hebt u een EPC of elektriciteitskeuring nodig voor een woning te Antwerpen? Indien u uw…

6 jaar ago

Makkelijk gevonden worden door slim gebruik van SEO-teksten

Je bent ergens van op de hoogte, of bezit een bepaalde kennis die andere mensen…

6 jaar ago

GSM reparatie: supersnel bij New Phone Repair

U bent in het bezit van het nieuwste model GSM, en daar bent u zuinig…

6 jaar ago

Snel een nieuw logo

Het voeren van een uniek, eigentijds logo is een erg belangrijk onderdeel om je bedrijf…

6 jaar ago

Snelle levering voor een EPC te Gent.

Snelle levering nodig van een EPC te Gent? U hebt een EPC nodig en wij…

6 jaar ago